Zaterdag 16 maart 2019.

De dag begon met een ontbijt op kantoor. Er stond een stevig windje, lekker naar buiten en de laarzen aan. Klaar voor NL doet. 

Dit jaar bij de natuurtuin in Zoetermeer.  Dit stukje natuurtuin wordt het hele jaar onderhouden door een leuke hardwerkende groep vrijwilligers die een mooie tuin en stukje natuur aan iedereen terug geven. Vooraf aan het start kregen wij een interessante uitleg over de Natuurtuin.  Waar de tuin voor staat en wat de vrijwilligers de rest van het jaar doen is meer omvattend dan je in eerste instantie ziet. Na de uitleg werden we opgedeeld in groepen. 

Eenden korf plaatsen, Schelpenpad aanvullen, traptreden herstellen. De Natuurtuin is er weer klaar voor.  Heel leuk dat we door de  vaste groep vrijwilligers uitleg kregen over het bemalingssysteem, het voedselarm houden van de grond tegen onkruid, de bijenkorven, akker en nog meer facetten van waar ze nu mee bezig zijn.

Tussen de middag werden we verblijdt met koffie en broodjes, waarna we onze klusje verder afmaakte.  

Dankbaar werk en stiekem ook leuk.

Top dag! Volgend jaar weer!