Afgelopen zaterdag werd het NK strandrace in Renesse gereden. Vanwege de storm was de wedstrijd een dag vervroegd. De wedstrijd ging over twee loodzware ronden van 36km van de Brouwersdam richting Neeltje Jans.

Beide rijders van het Kaskon Cycling Team stonden aan de start bij de basisleden. Dit jaar was er goed getraind om de kansen op een nieuw podium te vergroten, het was voor multi-talent Ronald immers de kans om voor de 3e keer in historie het hoogste treetje te bemachtigen. Ook Martijn had de nodige trainingsuren gemaakt en had als doel een plek in de top 10 te bemachtigen.

Vanwege de verplaatsing naar zaterdag was een deel van het begeleidingsteam afwezig vanwege verplichtingen elders. Gelukkig was onze rots in de branding Wendele samen met haar moeder Jolande aanwezig om beide rijders van de nodige verzorging te voorzien. Ook bij het keerpunt was er de nodige support, hier stonden de ouders van Martijn om het team aan te moedigen.

Na een goede start van Ronald en een matige start van Martijn konden beide rijders zich in de kopgroep nestelen en ging het gestaag richting het 1e keerpunt nabij Neeltje Jans. Bij dit keerpunt kon Ronald zich goed van voren begeven, zodoende kon hij als een van de eerste weer het strand op richting start. Martijn kwam in het gedrang en moest helaas lopend het strand af, waardoor hij de aansluiting met de kopgroep verloor.

Met de wind in de rug kon Martijn weer wat plekken winnen en kon zich bij het alom bekende Watergat weer aansluiten bij de 3e groep. Ronald zat op dit moment al in de kopgroep van 6 man en hadden het overgrote deel van het veld achter zich gelaten.

Na het passeren van start-finish kon Martijn met zijn groep door goed samenwerken weer aansluiten bij de 2e groep en lag de kans op een top 10 notering weer helemaal open. Gezien het feit dat Ronald op kop zat betekende echter vooral meerijden en geen kopwerk verrichten.

Helaas sloeg bij het 2e keer keren het noodlot bij Ronald toe en sloeg zijn ketting van zijn fiets. Dit koste hem de nodige seconden waardoor hij de aansluiting, met de overigens nagenoeg geheel uit Belgische rijders bestaande, kopgroep verloor. Met alle macht probeerde hij nog in zijn eentje het gat dicht te rijden. Hij kon nog 3 rijders bijhalen en losrijden, maar de 2 Belgische vrienden op kop waren onbereikbaar.

Martijn moest wederom bij het 2e keerpunt met de voeten aan de grond, maar gelukkig hadden meer rijders problemen met het mulle stuk zand bij de strandafgang. Hierdoor kon hij nog met de eerste mee het strand op. Het tempo van deze groep lag erg hoog en aanklampen was het enige wat nog binnen zijn macht lag.

Uiteindelijk kon in deze apotheose Ronald toch nog een mooie 3e plek bemachtigen. Voor Martijn was de wedstrijd in het laatste deel net te zwaar en te lang, hij eindige uiteindelijk op een verdienstelijke 15e plaats.

Het strandseizoen zit er met deze wedstrijd op, een seizoen wat voor het Kaskon Cycling Team toch wel een succes is geweest met een aantal podiumplaatsen en zelfs een 1ste plaats in Scheveningen.

Binnenkort starten de voorbereidingen voor de volgende wedstrijden, waarbij de meerdaagse marathon teamwedstrijd 4Islands in Kroatië het volgende hoogtepunt zal zijn.

Kijk verder op onze teamkalender bij welke wedstrijden het team nog meer te bewonderen is!