Ronald de Jong Nederlands Kampioen strandrace 2023!

 

Het is Ronald de Jong wederom gelukt om Nederlands Kamioen Strandrace te worden. Inmiddels alweer zijn 3e titel. Afgelopen zondag 20 februari was Wijk aan Zee het toneelĀ  voor de laatste, belangrijkste, wedstrijd van het seizoen. De organisatie had het doorgaans loodzware parcours dit jaar een stuk minder technisch gemaakt, maar 7 af te leggen rondes waren met een stuk mul zand en een steile klim nog zwaar genoeg om er een leuke wedstrijd van te maken. Ronald was ijzersterk, mede door zijn trainingsstage op Lanzarote (waar hij en passant nog een 3e plaats bij de masters mee pakte in de zware 4-daagse wedstrijd genorganiseerd door Club la Santa), en wist het officieuze NK met overmacht te winnen.

 

Zijn teammaat Martijn van der Ham reed een verdienstelijke wedstrijd met uiteindelijk een 9e plaats.

 

Kaskon Cycling Team