Herman Hilgeman

Herman Hilgeman

Constructeur

✉┬áh.hilgeman@kaskon.nl

☎ 079 – 4100 109

Na het afronden van mijn VMBO ben ik begonnen als timmerman in de bouw, hiernaast volgde ik deeltijd de MBO opleidingen om zo meer kennis over mij vakgebied te verkrijgen.

Mijn passie voor het werk en in het bijzonder de constructies groeide. Op mijn werk was ik ondertussen doorgegroeid tot meewerkend uitvoerder op uiteenlopende projecten. Ik besloot na het afronden van mijn MBO opleiding mijn kennis verder uit te breiden en de opleiding HBO bouwkunde te starten met constructie als specialisatie.

Na het afronden van deze studie kon ik meteen als Revit modelleur aan de slag bij Kaskon. Hiernaast kreeg ik de mogelijkheid een HBO+ opleiding te volgen aan de Betonvereniging. Tijdens mijn werkzaamheden als modelleur mocht ik vervolgens enkele eenvoudige berekeningen maken en heb ik zo steeds verder werkzaamheden als constructeur op kunnen pakken.

Door de passie die ik in mijn werk heb en de mogelijkheden die Kaskon mij hierin gaf ben ik momenteel constructeur van uiteenlopende projecten, van eenvoudige woningbouwprojecten tot complexe appartementen gebouwen.

Als constructeur ben ik actief met het berekenen van de hoofdconstructies van gebouwen. Hierbij ben ik betrokken vanaf het constructief ontwerp tot aan het beantwoorden van constructieve vragen bij de uitvoering van het gebouw.

Mijn taken bestaan uit het berekenen van deze constructies op sterkte en stabiliteit. Deze constructies dienen grotendeels op tekening en in 3D modellen vastgelegd te worden. Bij deze uitwerking heb ik een begeleidende en aansturende rol. De verschillende leveranciers welke vervolgens bij het project betrokken worden dienen op elkaar en onze uitwerking afgestemd te worden. Ook dit is onderdeel van mijn taken.

Door een goede communicatie met aannemer, architect en de leveranciers, lever ik met mijn werkzaamheden als constructeur de benodigde stukken voor de kern van het gebouw: de constructie.