Martijn van der Ham

Martijn van der Ham

Van jongs af aan wilde ik met mijn handen werken en dingen maken. Al snel kwam ik er achter dat een studie bouwkunde aan de HTS in Haarlem weinig met handarbeid te maken had.

Echter de exacte kant van de studie en met name de betonvakken bevielen mij goed waardoor ik in de laatste jaren koos voor specialisatie in constructies.

Na mijn stage bij Goudstikker de Vries en het behalen van mijn diploma ben ik via detachering in 1995 terecht gekomen bij Kaskon b.v.
Omdat ook de organisatorische kant van het vak mijn interesse trok ben ik naast mijn werk bouwmanagement gaan studeren aan de South Bank University in Londen, waar ik in 2000 mijn master haalde.

In de tussentijd beviel het werken bij Kaskon goed, zodoende ben ik in hetzelfde jaar in vaste dienst getreden.

In 2007 werd mij gevraagd of ik tot de directie wilde toetreden. Ambitieus als ik was heb ik deze kans met beide handen aangegrepen en in 2008 was de toetreding een feit.

Om ook mijn technische inhoud op peil te houden ben ik in 2008 begonnen aan de MSEng opleiding van de betonvereniging. In 2009 heb ik deze opleiding met succes afgerond.

Vanaf begin 2017 zijn mijn werkzaamheden als directeur overgenomen door Marc van Herel. Mijn werkzaamheden zullen zich met name richting op nieuwe ontwikkelingen in de branche.

Hierbij valt de denken aan BIM, de ontwikkeling van bedrijfsspecifieke applicaties en automatiseren van rekenwerkzaamheden. Techniek moet hierbij altijd het speerpunt zijn. Naast deze werkzaamheden zal ik waar nodig ondersteuning bieden bij het ontwerp en uitwerking van constructies.

De grote diversiteit aan projecten is wat werken bij Kaskon aantrekkelijk maakt. Vanaf mijn eerste dag was dit niet alleen het maken van berekeningen, maar ook het regelen van vergaderingen, werkbezoeken en het bijhouden van de financiƫle aspecten van het project.

Hoewel Kaskon een echte woningbouw specialist is, heb ik op allerlei gebieden projecten mogen realiseren. Hiernaast ziet u een greep uit enkele mooie projecten die ik tot nu toe heb mogen uitwerken.